Over mij

~ Inspiratie ~ Imaginatie ~ Droomcreatie ~

over mij Mandalashop Droomcreaties

Natasja Dolk ~ eigenaresse Droomcreaties Design & Foto Studio

De natuur is mijn inspiratiebron. Reizen en fotograferen hebben mijn wereld verrijkt door te kijken naar landschappen, bloemen, dieren en architectuur. Vormen zoals cirkels en spiralen, symmetrische patronen en structuren van materie fascineren mij. De heilige geometrie die ik erin ontdek spreekt tot mijn verbeelding. Kleuren geven mij energie en ontwaken mijn gevoelswereld. Deze ervaringen van verbeelden en voelen zet ik om in mandala designs, zowel in digitale ontwerpen als in handwerkcreaties met verschillende materialen. De mandala creaties die hieruit ontstaan noem ik "Droomcreaties"

Even voorstellen...

Op werelddierendag, 4 oktober 2011, heb ik een droom waargemaakt en Droomcreaties Design & Foto Studio opgericht.

Fotograferen

De natuur is mijn inspiratiebron. Ik heb vele rondreizen gemaakt en heb altijd de fotocamera bij de hand om alle pracht van de wereld die mij raakt, als moment te vereeuwigen op foto. Persoonlijke ervaringen zijn moeilijk om toe te lichten, maar een foto kan wel tot de verbeelding spreken. Mijn voorkeur gaat uit naar natuur, zoals landschappen, dieren en bloemen. Dit zie je vooral terug in de fotocollectie.

Ook heilige plaatsen vind ik bijzonder om te ervaren en vast te leggen. Ik heb een aantal heilige plaatsen bezocht, waar de energie het meest voelbaar is:
- Peru (Machu Picchu)
- Mexico - Guatamala - Honduras - Belize (diverse tempelcomplexen als Chichén Itzá, Palenque, Uxmal en Tulum)
- Egypte (natuurlijk de piramides van Gizeh en de tempelcomplexen bij Edfu, Karnak en Luxor)
- Cambodja (Angkor Watt).
Die plekken waren voor mij een inspiratiebron om meer in contact te komen met mijn gevoelens en gedachten.

Mandala's ontwerpen

Mandala’s ontwerpen is een passie geworden. De theorie over de werking van mandala’s als meditatievorm en de betekenis van kleurcombinaties en symbolen inspireert mij enorm. Cirkels, spiralen en golfpatronen hebben een grote aantrekkingskracht op mij - soms verklaarbaar maar soms ook niet - en verwerk ik graag in mijn afbeeldingen. Als ik later nog een keer terugkijk naar een mandala, begrijp ik ineens beter waarom ik dat zo ontworpen heb. Ik heb geen basiscursus gevolgd, maar ben al tekenend met theorieboeken erbij mijn eigen weg in de mandalawereld gaan vinden. Zo heb ik een eigen stijl ontwikkeld die is terug te zien in vergelijkbare afbeeldingen.

Borduren en borduurpatronen maken

Borduren is al van jongs af aan mijn passie (mede dankzij mijn moeder) en biedt voor mij een vorm van ontspanning, waarin ik al mijn gedachten kwijt kan. Ik zeg wel eens dat borduurwerken een weefwerk van gedachten bevatten, ze vertellen een verhaal. Het herinnert mij aan bijzondere momenten.

Ik heb altijd de droom gehad om een eigen borduurwinkel te hebben. Deze webwinkel is een eerste stap. De borduurpatronen die ik maak, zijn gebaseerd op mijn mandala's en daarom uniek. Nergens anders vindt je deze bijzondere patronen.

Mandala creaties

Gaandeweg het creatieproces ben ik andere materialen en technieken gaan ontdekken en gebruiken in de mandala creaties. Zelfs schilderen met make-up is tot de mogelijkheid gaan behoren. Door resten van materialen te recyclen draag ik mijn steentje bij aan een schoner milieu.

Ik wens dat mijn creaties een inspiratiebron zijn voor anderen om hun dromen uit te laten komen. Of u een mandala creatie als kunstuiting in uw huis wilt ophangen of zelf een borduurwerk wilt maken, ik wens een ieder veel plezier toe met mijn creaties!

Creatieve groetjes van Natasja Dolk

 

              De droom is geboren
 Het creatieve proces moet gevoed worden.
De inspiratie moet groeien.
De verbeelding moet zich ontwikkelen.
Het ontwerp moet vorm en inhoud krijgen,
waardoor de droom werkelijkheid kan worden.
De creatie is de verbeelding van emoties en gedachten  en geeft inspiratie voor nog meer dromen.
Als de volgende droom zich aandient wil de verbeelding nieuwe grenzen verkennen.

Het creëren van dromen gaat eindeloos door.
De ziel is geraakt en de liefde voor het creatieve proces
blijft onophoudelijk stromen.
(Natasja Dolk, 21 juli 2011)