Borduurpatronen niet meer per post, wel goedkoper te downloaden!

Borduurpatronen niet meer per post, wel goedkoper te downloaden! post thumbnail image

Belangrijke wijziging

Beste trouwe klanten,

Vanaf 1 augustus 2016 stopt Droomcreaties met de verzending van borduurpatronen per post. Graag leg ik uit waarom.

Ik gooi het roer om en ga bewustere keuzes maken in het licht van maatschappelijk verantwoord ondernemen en mijn overtuiging dat de klanten beter gediend zijn met een eerlijk en goedkoper product.

Als natuurliefhebber geef ik graag het goede voorbeeld door de natuur een warm hart toe te dragen. Ik steun onder andere het Wereld Natuur Fonds en Greenpeace en compenseer de uitstoot van vliegtuigreizen met greenseats.

Dat goede voorbeeld kan ik zelf nog bevorderen door zo min mogelijk papier en inktcardridges te gebruiken voor mijn producten in de mandalashop. Het gaat me aan het hart dat er bomen voor gekapt moeten worden, dat vervolgens een grote impact heeft op ons klimaat (overstromingen etc). Ook de uitstoot van CO² van printers en andere machines en voertuigen om het product bij u thuis te bezorgen, heeft een negatief effect op ons milieu.

Daarnaast kan ik mijn eigen energie beter besteden aan het ontwerpen van patronen, dan het rennen naar de winkel als de inkt of het papier op is om de bestellingen op tijd af te handelen en te posten. Als kleine ondernemer kan ik het niet veroorloven een voorraad aan te leggen en het drukwerk uit te besteden, dus ik “print-on-demand” met eigen beperkte middelen, maar streef wel een kwalitatief goed product na.
Het gebeurt maar al te vaak dat de inkt op is, terwijl de producenten beloven dat er zoveel papier mee bedrukt kan worden. Mijn printer kan die belofte  in ieder geval niet waarmaken.

Natuurlijk speelt ook een financiële overweging mee in dit besluit. De verzendkosten stijgen elk jaar. Een verhoging die ik sinds de start van Droomcreaties niet doorberekend heb aan de klant, omdat ik wil dat de producten betaalbaar blijven voor iedereen.

 

Wat mag je verwachten ter compensatie?

Ik maak de borduurpatronen goedkoper als downloadproduct. Ik laat de keus aan de klant om het product wel of niet te printen. Het patroon in pdf-bestand wordt in ieder geval uitgebreid met een versie van een zwart/wit-patroon, voor degenen die geen kleurenprinter hebben. De klant kan bewust kiezen welke en hoeveel pagina’s uitgeprint worden. Je kan natuurlijk ook besluiten om geen prints te maken, maar bijvoorbeeld vanaf een tablet het patroon te lezen.

Ik vraag om begrip van mijn klanten voor deze keuze en reken erop dat u hiermee ook een bijdrage levert aan een schoner milieu!

Met natuurvriendelijke groeten,

Natasja van Droomcreaties

Laat een reactie achter